lördag 11 december 2010

terrordåd i stockholm

Det har skett ett terrordåd i Stockholm. Två explosioner, en omkommen och två skadade. Eventuellt en självmordsbombare. enligt Dagens nyheter har säpo tagit emot ett hot riktat mot Sverige och svenska folket.
Jag kommer under morgondagen att prata igenom med min fästmö vad det här får för följder för oss. Jag tror inte att jag vill skicka ut henne på stan imorgon. Själv måste jag åka och jobba men jag är inte så orolig för att någon skall bekymra sig om att spränga eller med vapen anfalla min kyrka.
Här i Uppsala är dock kanske hotbilden större. Vi har ju haft Lars Vilks här och det verkar varit han som terroristerna retat sig på.

Jag tycker att alla borde sätta sig ned med sin familj och resonera om vad det här får för konsekvenser. Har du inte packat din BOB/GOS så är det dags att göra det nu!
Vem vet när polisen står utanför din dörr och säger att du måste ge dig av nu därför att det riskerar att ske ett terroristdåd i ditt kvarter.
Terrorister vill vara oförutsägbara, de vill att du inte skall vara trygg någonstans.

Det är dags att handla... NU!

2 kommentarer:

  1. mitt köp av skyddsväst kanske jag får prioritera upp. funderat på en dold "undercover"modell, ger skydd mot pistol och splitter. Samt börja bära ett(antal) oales eller likn första förband i jackor/ryggsäckar.
    Om inte annat för att kunna bistå snabbt med förband till någon medmänniska. jobbar mitt i city i finanskvarteren nära exklusiva butiker..

    SvaraRadera
  2. Att packa lite sjukvårdsutrustning är nog ingen dum idé. Och hoppas att dina medmänniskor gör detsamma.
    Jag har ingen erfarenhet av skyddsvästar men om du tittar på surviving in argentina så finns det en del om skyddsvästar där om jag inte missminner mig.

    SvaraRadera