fredag 3 februari 2012

Diskmaskin

I måndags när jag kom hem ifrån jobbet klockan 21 så kom verkligheten ikapp lite. Vår diskmaskin hade läckt ut ett par liter vatten på golvet. Vi har plasttråg under så det rann åt rätt håll och märktes snabbt. Och jag fick lära mig att ta ut en diskmaskin från under köksbänken. Bra med telefonsupport då...
Idag så var vi iväg och köpte en ny. Av samma fabrikat. Billig och bra energiklass. Nästan identisk modell, likadan inredning men lite annorlunda utsida och program.
Imorgon är det fästandet och provkörning kvar och sedan så är det klart.

Spännande är att säljaren föreslog kredit "bra deal, 4 månader räntefritt" fast jag klargjort att vi skulle betala kontant. Och att vi senare fick hjälpa honom på lagret med att ta ned lastpallen med diskmaskiner.

Det är spännande med diskmaskiner förresten. Det är liksom en uppfining som är till för latmaskar. Latmaskar som mig. Och de går sönder... De verkar liksom byggda för att läcka ut kubikmeterevis med vatten på köksgolv. Ungefär som att lätja straffar sig.

1 kommentar:

  1. Jag känner igen det med diskmaskin. Så fort min går sönder så köper jag ny. Orkar inte och vågar inte reparera/renovera pga risken att få egen SPA i köket.
    Man blir lat, det är sant, men jag läste att med de nya det är både billigare och går mindre vatten jämfört med handdisk. Man sparar tid och man sparar många onödiga "konversationer" med frugan.
    Lycka till med den nya maskinen...

    SvaraRadera