lördag 17 mars 2012

Lördagsgodis feedingfrenzy

Jag och frun tog en liten tur till Ica Maxi vid 11-tiden. Det var helt hysteriskt mycket fårk där. Det var sådär så att vi funderade på att vända innan vi gått in. Förklaringen till vad alla gjorde där fick vi precis innanför ingången. Lösgodiset kostade 5 kronor kilot... I vanliga fall har butiken ett ställ för lösgodis. Idag fanns det fem! Varav två bara var kartonger uppfläkta på lastpallar. Till en display var det kö, kanske 30 personer som tog godis och nästan lika många som stod i kö. Kring de andra stationerna var det med som en hop zombies som känt doft av blod...
Jag lovar, hade någon femåring snubblat hade han blivit nedtrampad och stoppad i en godispåse. Godispåse för den delen, jag såg folk som packade ned hela kartonger i kundvagnen. För att inte tala om metoden att använda papp-kasse istället för godispåse.

Det var en helt overklig känsla att gå omkring och se alla dessa människor som handlade groteska mängder godis. Och det gav en ordentlig tankeställare. De här människorna kommer att bete sig precis lika dant om det skulle bli någon form av kris. De skulle handla på sig allt de kom över om det skulle varnas för vinterstorm, Och Gud nåde den som står i vägen.
Nej, det blir till att lägga någora extra konserver i förrådet nästa månad.

2 kommentarer:

 1. Ica-Maxi får mig alltid att gå och nynna på den gamla Clash-dängan: "I'm all lost in the supermarket, I can no longer shop happily..." men inte ens den hade räckt för att beskriva det här! Overkligt!

  Men varför inte köpa dig ett par påsar med bönor eller ärtor istället för konserver? Mer pang för pengarna och går dessutom att använda som utsäde om det kniper...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den enkla anledningen till att vi inte har massor av torkade bönor hemma är att vi lagrar vad vi äter och äter det vi lagrar. och vi äter tyvärr inte så mycket bönor... En del linser ligger går dock ned.
   Och skall jag vara helt ärlig är det inte så mycket konserver heller. Lite tonfisk och tomater mest.
   Du har inte några bra recept på bönrätter? Och ett recept på att få mer än 4 kvm gräsmatta?

   Radera