tisdag 26 maj 2009

Vet du vilken församling du tillhör?

"Familjen Larsson räddades av kyrkan" var gårdagens framsida på aftonhoran. Det var först idag som jag såg var det hela utspelade sig, Gävle. Gävle är som många andra städer, det finns gott om kyrkor. Om du tillhör en av frikyrkorna så vet du hur du skall hitta till din församling, men om du är som någon av de andra 74 procenten av svenskarna, de som tillhör Svenska Kyrkan, så är det inte alltid lika lätt. I Gävle kommun finns till exempel 7 församlingar inom Svenska Kyrkan, varav jag har arbetat i en och känner personal i de flesta.
Diakonerna i de här församlingarna är schysta människor. De möter på sådana här historier varje vecka. Jag vet inte hur många tusen kronor som varje månad gick åt till presentkort på coop forum. Och de vet vilka fonder som finns. De hjälper till med att skriva ansökningar och i kontakten med socialen.

Men åter till huvudfrågan, vet du vilken församling du tillhör? Gå till www.svenskakyrkan.se och skriv in din adress så får du veta "vilken församling du hör till". Och när du vet det tycker jag du skall kolla vad din kyrka har att erbjuda just dig. Du betalar din kyrkoavgift och ansvaret för att utnyttja det den bekostar ligger på dig! Din församling kan bli en viktig del i ditt kontaktnät.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar