söndag 26 februari 2012

Korv

Har gjort korv idag. En vän kom förbi och jag lärde henne hur det går till. Gick väldigt bra, problemen var att det blev lite för mycket korvsmet för att kunna blanda bra i matberedaren (jag kanske får krypa till korset och köpa en assistent?) och att det sista fjälstret blev lite för välstoppat och en av korvarna sprack när jag skulle binda av den. 28 korvar blev det och 7 fick bli middag på direkten.

Bjuder på receptet:
1 kg bacon
1 kg magert nötkött
36 g salt... Eller var det 26?
8 g malen svartpeppar
4 g torkad chilifrukt
6 g lökpulver
2 g vitlökspulver
2 g rosmarin
2 g salvia.
100 g rödvin som var kvar sen igår.

Avnjutes gärna med lite färsk hemlagad pasta. För har man en pastamaskin så skall man använda den.

Snabb och god korvsås till pastan:
Stek en strimlad gul lök.
Kasta i några skivade goda korvar. Är det hemlagad korv är det bäst att steka den hel och sedan skiva den.
En matlagningsgrädde och en burk kräm fräsh.
En rejäl klick grov senap.
Lite gröna ärtor.
Salt och peppar.

Njut.

För att göra den preppervänlig:
Byt ut korven mot ölkorv.
Byt ut matlagningsgrädden mot en vegetavilisk matbas som inte kräver kyla.
Använd torkade gröna ärtor eller kör frysta ärtor i en tork.

1 kommentar: