tisdag 10 september 2013

Pestens tid 3. Kapitel två

Inga egentliga katastroflärdomar i dag. Bara att du inte skall slå din tjej. Då slutar hon älska dig. Och förhoppningsvis tar någon ett ordentligt tag i ditt öra och tvingar dig att be om ursäkt. Men jag skall repetera en lärdom från inledningen. Att ha protokoll för hur saker skall genomföras.
Swedish prepper skriver om du kan följa en instruktion. Men om du läser det här är risken stor att det är du som behöver vara den som ger instruktioner. Och som leder planerandet. Jag skall erkänna, själv har vi ingen nedskriven mästerplan. Det är synd. Men min fru är med på samma tåg så vi pratar en del om skrämmande saker och lösningar. Självklart lämnar man kanske huvudet någon annan stans vid en stor kris men vid alla mindre kriser på jobbet har jag hållit huvudet kallt. En mindre brand, den gången då två tjejer blev antastade på vägen till verksamheten. Vi har i alla fall en pärm som står i närheten av hallen som är uppmärkt med krisplan. Men det är inte så mycket krisdokument i den. Det är för att de "tacticoola" sakerna, som alternativa flyktvägar ut ur staden vi bor känns väldigt avlägsna och att anteckningen om att min fru inte tål en sorts penicillin inte är tillräckligt tacticool. Ett klassiskt moment 22.

2 kommentarer:

  1. Intressant det du säger om pärmen. Jag tillhör skaran som inte alls har nån flashig BOB eller motsvarande. Min BOB är en portfölj bredvid ytterdörren, som innehåller bankpapper, i viss mån betyg, kontoutdrag, vapenpapper samt reservnycklarna till bilen. Allergiinformation har jag ingen men om man har allergi är det naturligtvis vettigt att ha det med. Har också beställt boken nu, vi får se när den landar hemma!

    SvaraRadera
  2. Jag tror att du tänker helt rätt. I de flesta fall då jag skulle behöva en bob räcker en väska med rena kläder, ett kreditkort och numret till ett hotell. Skulle jag dessutom ha med lite viktiga dokument och kopior på familjebilderna så skulle livet bli lite lättare att pussla ihop eftert.
    Om vi skulle behöva en bob med stridssele och nödransoner så tror jag att vi skulle märka det och få lång tid, antagligen månader, på oss att förbereda oss.
    Kul att du beställt boken.

    SvaraRadera