fredag 6 mars 2015

En uppdatering

Jag är tillbaka...
Eller, det vet vi ingenting om egentligen. Men jag skall skriva någonting i alla fall. Tre månader på dagen i nya huset. Min fru ville att vi skulle riva en väg i vardagsrummet så jag har rivit en vägg i vardagsrummet. I övrigt har inga stora projekt dragit igång. Renoveringsprojekt alltså. Men andra roliga projekt.
Lufttorkning av kött är det mest spännande projektet. I ungefär en vecka har det hängt ute i vad sonen kallar för en ”köttbur”. Några älgbiffar och lite rostbiff av nöt. Vädret har varit, vad jag lyckats läsa mig till, perfekt. Några grader plus på dagarna, någon grad minus på nätterna. Norrsidan av vedboden.
Äppelträdet är beskurit. Principen var att om jag knappt når att kunna klippa av grenen kommer jag absolut inte nå äpplena och då behöver jag inte ha dem. Men det har sett ut som om någon hamlat trädet.
Nästa stora projekt är odlingen. Äntligen finns det lite plats till att trycka ned frön i jorden. Skrev en lång lista med vad jag ville ha. Och sen kortade jag ner den ganska så rejält. Dumt att starta alldeles för stort. Men jag skall försöka få till en del större saker. Plommonträd vill vi nog ha två stycken. Och så rejält med bärbuskar. Och jordgubbar som sonen önskat. Johannesört som pappan önskat. Och så skall jag testa några tomater, vintersquash, lite kryddörter.
Ett till viktigt projekt är dörrar på jordkällaren som inte varit i bruk på minst 20 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar