torsdag 15 september 2011

Sabotage mot kommunalt vatten?

Krisinformation rapporterar via sin hemsida och twitter:
"Under torsdagen upptäcktes en uppbruten inspektionslucka vid vattenverket i Herrnäset i Storfors kommun. Det finns tecken på ett främmande kemiskt ämne och händelsen är nu polisanmäld. Vattnet i kranarna får endast användas för spolning i toaletter - ej för dusch eller kokning."

Det låter ju inte direkt som ett vanligt fall av Crypotosporidium. I måndags nämnde jag i förbifarten att jag tyckte vi skulle köpa ett berkey vattenfilter. Responsen från fru var att vi skulle köpa ett. Och först på andraplats kom frågan vad de kostar. Och det beror ju lite på hur man räknar, vad det kostar. Om man dricker 2,5 liter renat vatten per dag och person så kommer filtret att kosta mindre än en krona om dagen. Tyvärr är avskrivningsperioden då också ett par år. Och en sån här incident kanske gör att de säljer slut fort. Annars är väll våren och högsommaren mer av utbrottsperiod för otrevligheter i vattnet.

Problematiskt också när en förorening kommer såhär på kvällningen. Imorgon kommer kanske en hel del dricka ett glas vatten innan de läser i lokaltidningen eller hör på nyheterna och då är det kanske redan försent. Enda sättet att klara sig från det är ju att i förebyggande syfte rena allt vatten.

Tack Cornucopia och Blott Sverige svenska preppers har för butiktips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar