onsdag 16 december 2009

Fikonmarmelad

Jag har jobbat tio dagar i streck nu. Längtar verkligen till fredag då jag tänkte ta eftermiddagen ledig. Kanske handla någon julklapp och sen ledig på lördagen.
Men det är ju väldigt roligt. Och man känner sig väldigt uppskattad så här efter julavslutningar. Föräldrar har ju också en tendens att tacka för terminen med en liten gåva. Inte nödvändigt men väldigt trevligt! Hittills har jag fått sju sorters kakor, torkade trattkantareller och färska ägg från någons hönor.
När jag kom hem efter jobbet fick jag en till överraskning. Min kära fästmö hade kokat fikonmarmelad. Hon använde allt om mats recept men minskade sockermängden med cirka hälften. En trevlig gå-bort-present till julens alla tillställningar.

2 kommentarer:

  1. Minskade hon sockermängden? Är hon inte klok? Det kan leda till matförgiftningar och mögel. Man ska aldrig under några omständigheter minska sockerhalten i konserveringsrecept såtillvida man inte hittar ett snarlikt, beprövat recept med lägre sockermängd.

    SvaraRadera
  2. Det ligger nog någonting i det du säger. Har dock ofta ätit min fars sylt som aldrig innehåller receptmängden med socker. Den sylten får man äta upp väldigt snabbt dock.

    Skall leta runt lite på nätet, nog har hon den här bakteriologen i rent hus publicerat någon avhandling om mögeltillväxt.

    SvaraRadera