söndag 18 november 2012

De fåvitska jungfrurna

Söndagen före domsöndagen. Och eftersom jag är en survivalist, och survivalister är kristen höger så spenderar jag en del tid i kyrkan. Lite underligt att det nästan bara är Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga som är mycket för det här med förberedelser. Gamla hederliga Svenska kyrkan styrs av samma politiker som styr din kommun så någon direkt krisförberedelse kommer nog inte att införas. Men det finns ingen kyrkopolitiker som kan bestämma över vad prästen skall predika om. Så när det börjar närma sig kyrkoårets slut och domen kan man få höra en del. Ja, inte om vad du skall ha hemma, det får civilförsvarsförbundet sköta. Men det är svårt att misslyckas med de fåvitska jungfrurna. Matteus 25 på bibeln.se för den som vill fräscha upp...
Men ungefär såhär går den. Tio flickor väntar på stormen Sandy. Fem av dem har generatorer och bensin hemma. men fem har bara generatorer. När stormen slår till kan de fem som skaffat både generator och bensin rädda kylskåpet, medan de utan bensin snällt får ställa sig i kön till bensinmacken. När de fått tag på bensin har frysen redan tinat och barnen fryser...
Håll er därför vakna. Ni vet inte när dagen och timmen är inne. matt 25:13
Vår lärdom är att vi skall vara ständigt vaksamma, alltid hålla förråden välfyllda, för vi vet inte när det kommer att hända. Vi måste vara beredda.

5 kommentarer:

 1. Hade tryck på gilla knappen nu om den fanns på bloggen...
  Vänligen,
  Prepper's

  SvaraRadera
 2. Hade tryckt på Tweet-knappen om den nu fanns på bloggen...

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att du skrev det här inlägget. Jag har tänkt på de fåvitska jungfrurna i flera dagar, men tänkte att ingen skulle fatta om jag skrev om dem :-) Klockrent!

  SvaraRadera
 4. Kul att det uppskattas!
  Jag kanske skall gräva upp några till guldkorn ur Bibeln...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör´t!

   Börja med de sista verserna ur Jesaja: "Och man skall gå ut och se med lust, huru de människor, som avföllo från mig, nu ligga där döda; ty deras mask skall icke dö, och deras eld skall icke utsläckas, och de skola vara till vämjelse för allt kött."

   Radera