onsdag 21 november 2012

Varför du skal ha en väska packad.

Jag tycker massor... Jag tycker bland annat att alla skall ha en GOS eller BOB...
Vad är skillnaden? Ja, din Greppa Och Spring-väska inehåller kanske inte så mycket överlevnadsprylar utan snarare en kopia på familjealbumen, telefonnumret till taxi och nattöppet hotell och det där kreditkortet som kan vara bra om huset brinner ned och du kommer ut i bara pyamas. Då är det bättre med 10 000 i kredit än snuskburk och mountain house. Bog Out Bagen inehåller mer saker som krävs för en lite större katastrof. Krig, social oro... Mer överlevnadsprylar, mindre minnessaker. Jag har inte packat upp en komplett BOB. Den står inte i hallen (det finns inte plats i hallen för mer än barnvagnen nuförtiden) utan jag räknar kallt på att hinna med att plocka ihop den om världsläget förändras. Kanske riskabelt. Men det finns andra saker som ligger högre upp i prioriteringslistan.
Några som inte hade varken GOS eller BOB är familjen ifrån Gaza som intervjuades på radio. Bor man i en krigszon kanske man skall förbereda sig lite bättre.
Han fick ett samtal från israeliska militären klockan tre i natt innan huset träffades.
– Ni har fem minuter på er att lämna huset, sa rösten i telefonen. Vi hann inte samla ihop några av våra saker,
Några andra som jag hoppas haft sina bugoutbags packade är innevånarna i Goma, alla Syrianer, New York-borna och Haitierna... Hmmm. Kanske dags att se över väskan själv när jag kommer hem...

2 kommentarer:

  1. Sen får du skilja på vad man säger till pressen i syfte att framstå som ett offer och vad man faktiskt gör. Tror INGA invånare i Gaza lever som om det inte kunde hända.

    SvaraRadera
  2. Har du helt rätt i.
    En av mina kollegor sa i måndags på förmiddagsfikat att det var så skönt att kriget i Syrien tagit slut nu när det blivit oroligt i Israel och Gaza.
    Rapporteringen är... Politisk.

    SvaraRadera