tisdag 27 november 2012

Reflexväst

I måndags åkte jag för ovanlighetens skull bil till jobbet. På vägen hem passerade jag någon som gick längsmed stora vägen som hade en reflexväst... Ihopknölad i handen. Den var kanske inte häftig nog att ha på sig. Som att gips och kryckor är häftigare?
Ännu värre var helgens upplevelse då en kvinna rastade sina hundar längsmed en väg som är ganska så vältrafikerad  Bland annat av lastbilarna som fraktar de vindkraftverk som skall byggas uppe på åsen där. Om man rastar sin hund längsmed vägen kanske man skall ta på sig varseljacka. Och hunden borde få ett halsband med ljusdioder så också den syns.
Och så ett ord till alla er som tror att det ger bättre effekt med en handtextad skylt med barnsligt skrivet "kör sakta lekande barn" än en riktig skylt som faktiskt syns. Häng inte upp er reflexväst att ackompanjera den där dåliga ursäkten till skylt utan sätt västen på barnen. Läs sedan sagan om pojken som ropade varg och fundera på varför vi inte vill ha reflexer i vart och vartannat träd längsmed våra vägar utan bara på människor.

Läs också swedish preppers inlägg om reflexer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar