onsdag 23 mars 2011

Erfarenheter av polisen

Nyligen kom jag i kontakt med polisen. Det var två tjejer som på vägen till verksamheten blev antastade av en blottare...
Otrevligt. Skrämmande.
Tjejerna gjorde det rätta, de tog till flykten. En av mina kollegor såg dessutom ut från sitt kontor att någonting hände och gick ut för att se vad som var på gång. Skärrade var de och det smittade av sig på tjejen jag hade kvar från den tidigare gruppen. Jag följde med henne över vägen så att hennes föräldrar kunde hämta henne. Då såg jag mannen som passat på att blotta sig. Så då fick jag göra mitt livs första skarpa samtal till 112. De skulle skicka en polispatrull. Den dök upp efter en timme och femton minuter. Inte så illa pinkat med tanke på den prioritering på bilbälten man för tillfället har inom polisen. De poliser som kom var dock två unga kvinnor så jag kan nästan tänka mig att de väntade ett ögonblick och skickade den patrullen istället för första bästa patrull. Och med nästan en timmes restid från Gävle så är det kanske ganska bra.
Men...
Det hinner göras mycket skada på en över en timme. Mycket skada jag inte ens vill tänka på. Tidigare fanns det poliser stationerade på orten. Ett garage för polisbil, ett kontor där poliserna kunde sitta och äta munkar samt ta emot anmälningar.

3 kommentarer:

 1. I Sverige äter polisen korv med mos och dricker Pucko istället för munkar...

  SvaraRadera
 2. Grillkiosken här på orten har lagt ned så det får bli kebabpizza.
  Glad att polisen gjorde ett inledande förhör och säkrade bevis hos den misstänkte förövaren snabbt dock. Jag antar att en timme är snabbt i polisutryckningar. Stölden jag bevittnade i höstas har jag inte hört någonting om ännu. Antagligen avskrivet.

  SvaraRadera
 3. Herr Hatt! Vore tacksam för ett mail (johannes.tiren@gmail.com) (du kan naturligtvis vara anonym om så önskas) då det vore kul att dryfta lite om tro och prepp.
  /JT, präst

  SvaraRadera